2010. június 20., vasárnap

Útvonal


Az előző bejegyzésben leírt útikönyvek, blogok, és minden információ után nagyjából összeállt az útvonal.

 
Az út három nagyobb részre különíthető el. Az első az indonéz Jáva szigetének a bejárása lesz. Itt Jakartából indulunk, majd végig a szigeten, érintve a két leghíresebb UNESCO világörökségi helyszínt, Borobudurt és Prambanant, majd a sziget keleti felén megmásszuk a Gunung Bromo vulkánt. Innen Surabayan keresztül vissza Jakartába. Java után még Szumátra déli csücskét járjuk be hajóval. (Ld. a térképen lent).


Nagyobb térképre váltás

A második része az útnak, ami egyben a legnagyobb, és leghosszabb útvonala is lesz az utazásnak, az a délkelet ázsiai országok egy részének a bejárása. Hosszabb tervezés után maradt ki Myanmar, Thaiföld, Laos, valamint Fülöp-szigetek. Ezek majd legfeljebb egyszer egy másik út alkalmával majd.
Az útvonal a következő lett: Jakartából Kuala Lumpurba, Malajziába megyek, ahol találkozok majd az útitársammal Greggel, akit még tavaly ismertem meg Glasgow-ban egy whisky gyár látogatásának alkalmával. Onnan egy három napos dzsungel túra a program a Taman Negara erdeibe.
Malajzia után egy hétvégi kiruccanás teszünk Bruneibe, vagyis annak fővárosába, Bandar Seri Begawanba. Innen Hanoi, Vietnam fővárosa a célállomás Kuala Lumpuron keresztül. Vietnamban 10 napot leszünk, végigmegyünk északról délre, majd a Mekongon keresztül fel egészen Siem Reapig, ami már Kambodzsa. Innen Szingapúr a következő állomás, majd onnan újra Indonézia.



Ez az út harmadik része. De ezúttal Nusa Tenggara szigeteit keressük fel. Sorrendben: indonéz nyugat Timor, majd Kelet-Timor, ami a világ egyik legfiatalabb köztársasága. Innen vissza Indonéziába, Flores szigetén megyünk végig Komodóig, majd Balin pár napos pihenő után érek vissza a tervek szerint augsuztus 29-én Jakartába.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése